ClearOS

Het aantal mkb-ondernemingen en zzp’ers groeit enorm, clearosen daarmee de vraag naar een betaalbare server.
ClearOS is een serverbesturingssysteem wat opgebouwd is uit het robuuste en uiterst betrouwbare CentOS / Red Hat Enterprise Linux platform. Dit besturingssysteem word gebruikt in grote omgevingen met als doel betrouwbaar en veilig te zijn. ClearOS is de Linux tegenhanger van het Microsoft SBS serversysteem met als doel deze te kunnen vervangen en zelfs nog meer te bieden dan zijn tegenhanger. Dat is in de laatste versies prima gelukt door extra services aan te bieden die niet in het Microsoft systeem voorkomen.
Daarnaast is ClearOS een zeer betaalbaar alternatief, bij aanschaf van een nieuwe server kan dit snel al de helft in prijs schelen. Niet alleen vanwege de licentie kosten maar ook omdat het systeem zeer lage systeemeisen heeft.

Windows-netwerk
ClearOS is opgezet als alternatief voor Microsoft Small Business Server en past daarom prima in een netwerk met Windows-computers. Het biedt een fileserver en printserver op basis van Samba, wat ook voor gebruikers van andere besturingssystemen een bruikbare toevoeging is in je netwerk. Verder kun je ClearOS gebruiken voor het filteren van virussen en andere malware.

Flexshares
Een flexshare is een systeem om bestanden te delen waarbij ze via verschillende protocollen ontsloten kunnen worden. Je kunt een flexshare benaderen via de Samba-fileserver, maar ook via ftp(s) en browser. Het is zelfs mogelijk om per e-mail bestanden aan een flexshare toe te voegen. De beheerder kan per flexshare instellen via welke protocollen deze benaderbaar is. Je kunt een flexshare voor een gebruiker of voor een hele groep toegankelijk maken. Desgewenst is ook anonieme ftp-toegang tot een flexshare mogelijk, die te beperken is tot read-only toegang. Dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn om handleidingen, gebruiksaanwijzingen en dergelijke voor klanten beschikbaar te maken.

Firewall
De Firewall mogelijkheden zijn uitgebreid en is uitgerust met VPN mogelijkheden, zo is het een fluitje van een cent om op afstand op een veilige manier in te loggen op de server. Ook kunnen bepaalde services worden “door gelust” vanaf het Internet naar het lokale netwerk.

Kortom, ben je op zoek naar een betaalbare en betrouwbare server voor een kleine onderneming is ClearOS het systeem voor jou!
In Nederland is het bedrijf GFORCE1 gespecialiseerd in deze systemen en heeft hier meer dan 15 jaar ervaring mee. Neem gerust Contact met deze op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor jou bedrijf, deze helpt je graag verder!

Share Button